Česká golfová federace

Aktuality

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf plní své poslání: Pomáhá rozvíjet dětský a mládežnický golf

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf plní své poslání: Pomáhá rozvíjet dětský a mládežnický golf

redakce, Čtvrtek 9. srpna 2018

Letní měsíce jsou dobou, kdy mají děti možnost věnovat se aktivitám, pro které není během školního roku prostor. I proto výrazně stoupá obliba příměstských táborů. Díky Nadaci Hanuše Goldscheidera pro český golf nabízí v jejich rámci golfové kluby dětem kompletní sportovní vybavení.

Nespornou výhodou příměstských táborů je, že děti zůstávají na dosah svých domovů, ale zároveň mají podnětný a zajímavý program, který rozvíjí jejich schopnosti a dovednosti. A rodiče mají jistotu, že kromě skvělých zážitků je o jejich potomky dobře postaráno.

Příměstské tábory jsou stále oblíbenější prázdninovou aktivitou také na golfových hřištích, takže není výjimkou, že účast na takovém kempu je třeba rezervovat často s velikým předstihem. A díky nadaci mají po ruce i potřebné vybavení.

V golfovém areálu Královská vinice Těšetice nedaleko Znojma se odehrává tento týden již druhý letní příměstský tábor. Týdenní cena vyjde rodiče na 2.000 Kč a zahrnuje veškerý sportovní materiál, včetně stravování. Kromě golfu si děti vyjedou i do okolní přírody na kole. Hlavním cílem je pohyb a dobrá nálada.

„Pomoc nadace jsme přivítali s velkým nadšením. Bez její podpory bychom golfový kemp organizovali s velkými problémy. Děti se s golfem teprve seznamují a bez možnosti zapůjčení golfového náčiní by se do kempu nepřihlásily. Děti se díky kempům často přihlásí i do kurzů v průběhu školního roku anebo mají to štěstí, že navštěvují školu v okolí, se kterou od nového školního chystáme spolupráci v rámci projektu Se školou na golf,“ uvedl majitel areálu a zároveň trenér Stanislav Jelínek.

Najděte si na mapě své nejbližší golfové hřiště nebo nás kontaktujte na e-mailové adrese tomas.prikryl@cgf.cz. Rádi Vám zprostředkujeme nabídku příměstských táborů ve vašem okolí.

 

 

Autor: redakce 
Datum: Čtvrtek 9. srpna 2018
Všechny články autora

Související články

GC Hořehledy třetí na mezinárodním indoor mistrovstv ...
GC Hořehledy třetí na mezinárodním indoor mistrovstv ...

22.03.2024 | Úspěšné vystoupení zapsala ČR na International Indoor GolfSixes League Championship konaném v období 10.2.-17.3. Šestičlenný dětský tým Golf Clubu Hořehledy vybojoval v evropské konkurenci skvělé 3. místo. Palec nahoru patří i druhému českému zástupci z Golf Clubu Ypsilon za účast a 12.

GolfSixes rozhýbe další sezonu Se školou na golf
GolfSixes rozhýbe další sezonu Se školou na golf

25.01.2024 | ČGF i letos obohatí projekt Se školou na golf spoluprací s projektem GolfSixes. Malí golfoví začátečníci mohou již teď odstartovat svoji sezónu mezinárodním indoor turnajem Indoor GolfSixes Championship. Čas pro registraci pořadatel prodloužil do 5. února.

Albatross Golf Resort otevřel náruč dětem z místní ...
Albatross Golf Resort otevřel náruč dětem z místní ...

07.10.2023 | Hřiště ve Vysokém Újezdu u Prahy je známé hlavně díky své vysoké kvalitě, za kterou jezdí hráči z celého světa, včetně těch nejlepších. Od září na jeho cvičných plochách vítá místní golfový klub žáky prvního stupně nedaleké základní školy, kteří sem dochází v rámci tělesné výchovy.

Zájem základních škol o výuku golfu roste
Zájem základních škol o výuku golfu roste

20.09.2023 | Na začátku školního roku oznámil Albatross golf club Praha novou spolupráci se ZŠ a MŠ Vysoký Újezd. Rozšiřuje tak počet škol, které začlenily výuku golfu do svého vzdělávacího systému. Projekt Se školou na golf pomáhá i dalším golfovým klubům.

Turnaj základních škol poprvé ve spojení s GolfSixes
Turnaj základních škol poprvé ve spojení s GolfSixes

07.06.2023 | Vrcholem pyramidy projektu Se školou na golf je spolupráce s golfovými kluby zapojenými v projektu se základními školami, které do svého školního výukového programu zařadily výuku golfu. Děti z těchto škol se sešly na golfovém hřišti v Kořenci, a poprvé i pod hlavičkou GolfSixes.

Se školou na golf spojilo síly s GolfSixes
Se školou na golf spojilo síly s GolfSixes

11.05.2023 | Již deset let oslovuje Česká golfová federace děti prvního stupně na základních školách. Ve spolupráci s golfovými kluby si každoročně golf vyzkouší tisíce dětí. Do nové sezóny projekt Se školou na golf spojil síly se silným mezinárodním partnerem GolfSixes.

Turnaj základních škol se představil dvěma novým ...
Turnaj základních škol se představil dvěma novým ...

15.06.2022 | Již pátý ročník Turnaje základních škol přivítal 9 škol z celé České republiky na golfovém hřišti ve Svratce. K sedmi stálým účastníkům se přidaly dvě nové základní školy a rozšířily tak počet škol, které svým žákům nabízejí výuku golfu.

Zájem dětí i škol o golf roste
Zájem dětí i škol o golf roste

26.05.2022 | Projekt České golfové federace Se školou na golf dlouhodobě pomáhá k rozvoji českého golfu. Oslovuje školy, rodiče i děti a spojuje zájmy golfových hřišť a golfových klubů. V roce 2022 vstoupil do svého devátého roku s energií rozpohybovat děti po letech ovlivněných pandemií covidu-19.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde