Česká golfová federace

Aktuality

Klára Spilková se rozloučila s British Open kolem v paru

Klára Spilková se rozloučila s British Open kolem v paru

Jonáš Mencl, Neděle 5. srpna 2018

Solidním výkonem na závěr ženského majoru RICOH Women’s British Open se v neděli prezentovala Klára Spilková. Výsledkem v paru se posunula pořadím na konečné padesáté místo, čímž vylepšila osobní maximum z tohoto turnaje.

Dosud nejlepším výkonem třiadvacetileté české hráčky na britském šampionátu bylo dělené 69. místo, které si uhrála v zatím nejlepší sezóně kariéry loni, když se turnaj hrál ve skotském Kingsbarns.

Letos se ženské British Open uskutečnilo v Anglii na hřišti Royal Lytham & St Annes s parem 72. Spilková do turnaje nevstoupila šťastně – v prvním kole zahrála 76 ran (+4). Ovšem ve druhém předvedla jedno z nejlepších kol dne a po 68 ranách si vysloužila víkendová kola.

V sobotu Klára Spilková hodně ztrácela a výsledkem bylo 75 ran. Ve finále v neděli měla ale našlápnuto k vynikajícímu výsledku. Po devíti jamkách držela skóre -4 po eaglu a dvou birdie. Jenže na začátku druhé devítky připsala double bogey a bogey v krátkém sledu, čímž bylo skvěle rozehrané kolo značně devalvováno. Závěrečným bogey spadla na par.

Klára Spilková tak odjíždí z britských ostrovů s děleným padesátým místem.

Domácí fanoušci slaví, Angličanka Hall přetlačila Thajku Phatlum 

Anglický golf je na nohou. Georgia Hall se v neděli stala teprve čtvrtou anglickou hráčkou, která vyhrála turnaj kategorie major. A domácí šampionát ovládla jako třetí hráčka historie z britských ostrovů.

Dvaadvacetiletá golfistka, kterou její rodiče pojmenovali po státu Georgia v USA, kde v roce 1996 na Masters triumfoval Nick Faldo, vstupovala do závěrečného dějství RICOH Women’s British Open se ztrátou jedné rány na vedoucí hráčku Parnanong Phatlum. 

Napínavý souboj už pomalu mířil do play-off, když na sedmnáctce thajská golfistka zahrála double bogey a výrazně tím pomohla své soupeřce k prvnímu major titulu v životě. Hall ovšem ve finálovém kole těžila především ze své vynikající hry. Až do závěrečné jamky neudělala chybu a připsala šest birdie.

Po 67 ranách (-5) dosáhla konečného skóre -17 a kromě vítězné trofeje získala bonus 490 tisíc dolarů.

Konečné výsledky

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Neděle 5. srpna 2018
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde