Česká golfová federace

Aktuality

Na ME prošly cutem tři Češky, padl rekord hřiště

Na ME prošly cutem tři Češky, padl rekord hřiště

Jonáš Mencl, Pátek 27. července 2018

Tři české hráčky – Sára Kousková, Hana Ryšková a Kateřina Vlašínová - si zahrají finálové kolo mistrovství Evropy žen na Slovensku. Kousková nejenže bude útočit na překonání českého maxima, ale daleko není ani bronzová medaile. Španělka Barquin vytvořila nový rekord hřiště Penati Herritage 63 ran.

Sára Kousková pokračuje na evropském šampionátu ve stabilních výkonech. Ve třetím kole v pátek obešla hřiště Herritage jednu ránu pod par a v celkovém součtu se se skóre -6 (67, 72, 71) drží v elitní desítce turnaje na děleném sedmém místě. Pokud by skončila do devátého místa, vylepšila by české maximum desátého místa, které sama loni uhrála.

Může pomýšlet ale i na vyšší příčky - ve hře je bronzová medaile, která je vzdálena prozatím tři rány. Na stříbro ztrácí česká reprezentantka úderů pět.

Cutem do finálového kola prošly další dvě české hráčky: Hana Ryšková v pátek zahrála sice poprvé v turnaji nad par hřiště, ale i přesto se drží na skvělé 25. pozici. Postupuje i Kateřina Vlašínová, která se skóre +4 okupuje dělenou 40. příčku.

„Mít tři české hráčky ve finálovém kole mistrovství Evropy je nepochybně skvělá zpráva. Doufali jsme ještě v Patricii Mackovou, té se ale dnešní kolo nevyvedlo. Ale takový je golf,“ zhodnotil ředitel turnaje Luboš Klikar.

Nejlepší český výsledek ve třetím kole zaznamenaly Gabriela Roberta Vítů a Marie Luňáčková. Obě dvě zahrály dvě pod par a mrzet je musela úvodní dvě kola, v nichž nabraly ztrátu, kterou šlo už jen těžko dohnat. Vítů končí se skóre +9, Luňáčková na výsledku +13.

Před branami finále zůstaly dále: Jana Melichová, Patricie Macková (obě +9), Kristýna Frýdlová (+11), Františka Luňáčková (+14) a Tereza Koželuhová +15.

Nový rekord hřiště vytovřila Španělka Barquin

V dalším žhavém dni se zrodil nový rekord hřiště Herritage. Na svědomí ho má Španělka Celia Barquin, která přes obtížnější pin pozice na hřišti excelovala, zapsala devět birdie, žádné bogey a podepisovala skórkartu s číslem 63!

„Hráčky měly dokonalé podmínky ke skórování. Bylo teplo a bezvětří, a proto míčky létaly daleko, navíc na tvrdých fairwayích mají i velký doběh. Hřiště je ve vynikající kondici,“ chválí Klikar. „Obdiv zaslouží všechny hráčky, které zvládají hru v tak extrémním vedru," ocenil šéf turnaje všechny účastnice šampionátu.

Cutem prošlo přesně 60 hráček, které si zahrají finálové kolo. To je na programu v sobotu a první flighty se vydají na hřiště už v 7:00. 

Průběžné výsledky

 

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Pátek 27. července 2018
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde