Česká golfová federace

Aktuality

ME začalo parádně pro tři Češky, Kousková je třetí

ME začalo parádně pro tři Češky, Kousková je třetí

Jonáš Mencl, Středa 25. července 2018

Tři české hráčky zahrály v úvodu mistrovství Evropy ve slovenském Penati Golf Resortu kola pod par a vytvořily si vynikající výchozí pozici pro další průběh turnaje. Sára Kousková dokonce dělí třetí místo po 67 ranách. Nic není ztraceno ani pro další Češky.

Sára Kousková vstoupila do prvního kola evropského šampionátu jednotlivců nejlépe, jak mohla. Hned v úvodu zapsala dvě birdie, díky kterým se dostala do pohody. Z ní ji nevyvedlo ani jediné zaváhaní na tříparové čtyřce, kde zapsala jediné bogey dne. Ve zbytku kola už nechybovala, připsala další tři birdie a vyšplhala se do horního patra leaderboardu. Po úvodním kole dělí třetí místo.

Ještě lepší start měla Hana Ryšková. U jejího jména svítilo po pěti jamkách skóre -4, jenže výpadek na třech jamkách v řadě ji vrátil nohama na zem. Na druhé devítce se ovšem znovu zvedla a vyválčila 70 ran (-2).

Třetí Češkou pod parem hřiště je Tereza Melecká - po 71 ranách (-1) dělí šestnácté místo.

Bez šance ale rozhodně nejsou ani další reprezentantky: Patricie Macková po se 74 ranách pohybuje na hranici předpokládaného cutu, stejně tak Kristýna Frýdlová. Jen o ránu zpět je Kateřina Vlašínová a na skóre +4 Jana Melichová. Větší ztrátu nabraly v úvodu Gabriela Roberta Vítů, Tereza Koželuhová a Františka Luňáčková (všechny +7). Úvod se pak vůbec nepovedl Marii Luňáčkové (+10).

V dějišti šampionátu panovalo ve středu dusné počasí s teplotami přesahujících 30 stupňů Celsia. Své si užily nejen hráčky, ale i soutěžní výbor. Startovalo se pouze z jamky číslo jedna. První hráčky vyrazily na hřiště v sedm hodin ráno, poslední se vracely krátce před osmou hodinou večerní.

„Jsem moc rád, že se dnes první kolo dohrálo. Obávali jsme se bouřek, které se k nám hnaly z východu Čech, ale naštěstí nás o dvacet kilometrů minuly,“ uvedl ředitel turnaje Luboš Klikar. A nezapomněl pochválit všechny hráčky, které náročný den na Penati zvládly. „Zaslouží obdiv za to, jaké výkony v takovém vedru předváděly. Ranní skupiny využily snesitelnějších podmínek, odpolední flighty schytaly výheň. Ale zítra se startovní časy obrací,“ poznamenal Klikar.

Průběžné pořadí

 

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Středa 25. července 2018
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde