Česká golfová federace

Aktuality

Na závěr ME muži i ženy prohráli, obě družstva končí na 12. místě

Na závěr ME muži i ženy prohráli, obě družstva končí na 12. místě

Jonáš Mencl, Sobota 14. července 2018

S evropským šampionátem se ženský, ani mužský tým nerozloučil vítězně. Ženy podlehly v zápase o jedenácté místo Nizozemkám, muži nestačili na Islanďany, kteří jim vrátili porážku z minulého roku.

Ženy zopakovaly loňské 12. místo 

V táboře českého ženského týmu nemohla panovat spokojenost s konečným výsledkem na mistrovství Evropy. Zopakování loňského dvanáctého místa je zkrátka málo. V závěrečném zápase o jedenácté místo Češky podlehly Nizozemkám těsně 2:3.

Přitom foursome ve složení Sára Kousková/Kristýna Frýdlová si vedl znamenitě a soupeřky porazil jasně 4&2. Singly ale byly v režii Nizozemek. Kateřina Vlašínová od začátku prohrávala, ale na druhé devítce zaútočila a na sedmnáctce zápas vyrovnala. Vyrovnaný duel dospěl až na dvacátou jamku, kde o vítězství rozhodla parádní ranou na 40 centimetrů od jamky Nizozemka.

Singl prohrála také bývalá mezinárodní mistryně ČR na jamky Tereza Melecká (2&1) i letošní vítězka mezinárodního šampionátu ve hře na jamky Jana Melichová, která narazila na jednu z nejlepších amatérek světa Dewi Weber. Zápas prohrála Melichová na sedmnáctce 3&1.

Jediný bod v singlech připsala Marie Luňáčková po jasném vítězství 4&3.

„S konečným výsledkem nejsme spokojení. Není to sice žádný propadák, ale špička Evropy je nám ještě vzdálená. V týmu jsme neměli ani jeden slabý článek, na druhou stranu stále chybí hráčka, která by dominovala,“ zhodnotil Petr Šavrda, kapitán týmu žen.

Výsledky

Islanďané vrátili Čechům porážku z loňska

Ve druhém výkonnostním koši mistrovství Evropy se letos uskutečnila repríza loňského zápasu o jedenácté místo. Češi chtěli zopakovat vítězství nad Islanďany a vyrovnat historické maximum. Ale i soupeř měl o motivaci postaráno. A v posledním zápase šampionátu byl lepší. Island Čechy porazil 4:1.

Ve foursomu to dlouho vypadalo, že budou úspěšní čeští reprezentanti, ale Islanďané vývoj utkání dokonale otočili a radovali se z vítězství 2&1. „Soupeř neudělal výraznější chybu, kluky dostali na kolena proměněnými dlouhými putty,“ prozradil kapitán týmu Svatopluk Býma.

V singlech prohráli Šimon Zach a Petr Janík, Jiří Zuska a Jakub Bareš zápasy vypůlili. „Dnes jsme měli daleko blíž k vítězství než ve včerejším zápase, ale bohužel to nevyšlo,“ řekl Býma a dvanácté místo hodnotil spíš kladně. „Nejsme nespokojení, kluci asi měli na víc, ale vyloženě jsme nepropadli, poslední zápas byl takovou hořkou tečkou,“ dodal kapitán družstva.

Výsledky

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Sobota 14. července 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde